26 Één-woord Tattoos Die Getuigen Van De Kracht Van Eenvoud

Actuele
👇

Als je overweegt om een woord tattoo te laten zetten, zit je misschien met de vraag of je moet kiezen voor één woord dat iets voor jou betekent of voor een hele matra die iedereen kan begrijpen. Wij steunen je, boe. One-word tattoos zijn tegenwoordig helemaal in en we zijn meer dan blij om erover te kunnen vertellen.

Wat zijn één-woord tattoos? Nou, ze zijn precies wat je denkt dat ze zijn – het zijn tattoos van een enkel spraak- of schriftelement dat al dan niet iets voor je betekent. One-word tattoos lijken vrij eenvoudig, maar je moet wel over een paar dingen beslissen voordat je er een neemt.

Voor welke stijl ga je? Ben je tevreden met een traditioneel schrift of kies je voor een ontwerp met fijne lijnen? Hoe zit het met de plaatsing van de tattoo? Is een eenvoudige, strakke schoudertattoo genoeg of wil je liever een statement tattoo over de hele rug?

Alle tattoos zijn mooi, of ze nu minimalistisch of maximalistisch zijn. One-word tattoos neigen meestal naar de minimalistische kant van het spectrum, maar daardoor vallen ze juist extra op. We geven je een paar van onze favoriete één-woord tattoos voor dagelijkse herinneringen aan sentiment, inspiratie en kracht.

1. Een “geaarde” tattoo op de voet

Krediet: @inkster

Wat is een betere plaats voor een “geaarde” tattoo dan de voet? Als je een herinnering nodig hebt om te blijven doen wat je doet, kijk dan naar je voet en je weet wat je moet doen.

2. Een één-woord tattoo van een nummer dat iets voor je betekent

Krediet: @stefano__mazza

Je zou een tatoeage van een nummer kunnen nemen, maar er is iets veel aantrekkelijkers aan een tatoeage van één woord met een nummer dat iets voor jou betekent. Of je nu kiest voor je geluksgetal, het aantal kinderen dat je hebt of je leeftijd waarop je iets bijzonders hebt gedaan – ga ervoor.

3. Een één-woord tattoo van je sterrenbeeld

Krediet: @tattoosbyric

We kunnen geen genoeg krijgen van Zodiac tattoos, maar we zijn vooral geobsedeerd door Zodiac tattoos met een simpel, strak woord. Of je nu Tweelingen, Boogschutter of Vissen bent, we weten zeker dat je de manier waarop jouw sterrenbeeld je laat voelen als je down bent, zult waarderen.

4. Een “serendipity” tattoo op de bovenarm

Krediet: @ofmudd

Het woord “serendipity” ergens op je lichaam laten tatoeëren is misschien niet jouw ding, maar wij zijn hier om te beweren dat het woord al lang niet meer basic is. Wat is er zo verkeerd aan eraan herinnerd te willen worden dat alles toevallig is?

5. Een “simplify” tattoo op de onderarm

Krediet: @loko_lines

Vereenvoudig je leven. Vereenvoudig je garderobe. Vereenvoudig je geest. Wat je ook besluit te doen, weet dat een tattoo van het woord “vereenvoudigen” wel eens het enige zou kunnen zijn dat je weghoudt van je droomlevensstijl. Waar wacht je nog op?

6. Een “geduld” tattoo op de hand

Krediet: @tattooedbyq

Wat je op dit moment ook aan het doen bent met je leven, je weet dat je geduld moet hebben. Of je nu wacht op een promotie of dat de liefde van je leven je terugbelt, je moet kalmeren, je op jezelf concentreren en geduldig zijn. Waarom laat je dat niet op je hand tatoeëren?

7. Een “engel” tattoo op de schouder

Krediet: @inkster

Of je nu stout of aardig bent, soms wil je dat de rest van de wereld het met je eens is. Een tattoo van het woord “engel” kan jouw manier zijn om de wereld te laten weten dat je je erop richt om de beste versie van jezelf te zijn die je maar kunt zijn.

8. Een “gezegende” tattoo op de arm

Krediet: @nhi.ink

Als je de tijd van je leven hebt en alles loopt op rolletjes, ben je misschien op zoek naar een tattoo die weergeeft hoe gelukkig en dankbaar je bent. Een tattoo van het woord “blessed” zou wel eens het enige kunnen zijn dat je nodig hebt om te laten zien hoe dankbaar je bent voor alles in je leven.

9. Een “gouden” tattoo in de nek

Krediet: @little.tattoos

“You’re so golden…”

Of je nu een Harry Styles liefhebber bent, een toegewijde van de Golden Gate Bridge, of iemand die gewoon de schoonheid van het gouden uur wil vieren, misschien ben je wel op de markt voor een één-woord tattoo. “Golden” kan per slot van rekening een miljoen betekenissen hebben.

10. Een “lover” tattoo op de bovenarm

Krediet: @little.tattoos

Of je nu een minnaar of een vechter bent, waarom zou je geen tattoo willen van een woord dat vertegenwoordigt wie je bent? Wanneer je verslagen en verdrietig bent, kun je naar je tattoo kijken en je sterke en zwakke punten herinneren. Wat is daar verkeerd aan?

11. Een twee-voor-een tattoo op de armen

Krediet: @hula.tatts

Als je niet kunt kiezen tussen twee tattoos met één woord, kun je ze misschien beter allebei nemen – je bent duidelijk genoeg gecharmeerd om je af te vragen of je de ene of de andere moet nemen. Een wereld zonder “rechtvaardigheid” en “inspiratie” zou het niet waard zijn om in te leven, toch?

12. Een “fools” tattoo op de schouder

Krediet: @katepokes

“Wijze mannen zeggen,
alleen dwazen stormen binnen,
maar ik kan het niet helpen verliefd op je te worden…”

Als je op zoek bent naar de perfecte één-woord tattoo, kun je je altijd wenden tot je favoriete artiesten en kijken wat zij te zeggen hebben. “Fools” kan staan voor verschillende liedjes, verhalen of zelfs gebeurtenissen uit je leven – het is aan jou om te beslissen welke betekenis je het leukst vindt.

13. Een één-woord tattoo van “amor” op de hand

Krediet: @hula.tatts

We hebben allemaal een beetje “amor” nodig, nietwaar? Of je nu Spaans spreekt of de kunst achter het woord “amor” bewondert, misschien ben je de juiste kandidaat om een tattoo van hetzelfde woord op je hand te laten zetten.

14. Een tattoo van “altijd” op de bovenarm

Krediet: @hula.tatts

Misschien wil je op je trouwdag een ode brengen aan je geliefde. Misschien wil je een permanente herinnering dat je altijd trouw zult blijven aan jezelf. Wat de reden ook is, een tattoo van het woord “always” kan jouw manier zijn om iemand of iets te eren.

15. Een tattoo van “liefde” op de ribbenkast

Krediet: @hula.tatts

We kunnen niet leven zonder liefde. Een tatoeage van het woord “liefde” is misschien een beetje basic of saai, maar dat betekent niet dat je er niet mee weg kunt komen om hetzelfde woord op je lichaam te zetten. Kies voor een ribbenkast tattoo en verhef de betekenis (en het ontwerp!) van de “love” tattoo.

16. Een “loyaliteit” tattoo op de achterkant van je elleboog

Krediet: @hula.tatts

We zijn in de wolken met de suggestie om een tattoo te nemen op de achterkant van je elleboog. Of je nu gaat voor het woord “loyaliteit” of een ander woord dat iets voor je betekent, je zult gegarandeerd de aandacht trekken en een paar vragen oproepen.

Zie ook: Quote Op Dij Tattoo Ideeën: 21 Rad Opties

17. Een “chaos” tattoo op de borst

Krediet: @emilie_ricada

Een tattoo van het woord “chaos” is misschien wel de schattigste (en coolste!) tattoo die we ooit hebben gezien, vooral als we ons concentreren op het feit dat alle letters gespiegeld zijn. Als je gaat voor een kleine, eenvoudige tattoo, kun je net zo goed alles uit de kast halen en kiezen voor gespiegelde letters.

18. Een “nu” tattoo op de pols

Krediet: @daniellebattistelli

“Als het niet nu is, wanneer dan wel?” We geven je een heleboel citaten, zinnen en woorden om uit te kiezen, omdat we weten hoe moeilijk het kan zijn om de perfecte tattoo te kiezen. Met het woord “nu” kun je erop rekenen dat je de tattoo kunt laten zetten terwijl je nog lunchpauze hebt.

19. Een “dame” tattoo op de bovenarm

Krediet: @illisit

Je bent een dame en je wilt dat iedereen dat weet? Dan kun je net zo goed het woord “lady” laten tatoeëren om er zeker van te zijn dat je je punt duidelijk maakt.

20. Een “muze” tattoo op de borst

Krediet: @hula.tatts

We kunnen niet kiezen wat we mooier vinden – het woord “muze” dat staat voor een bron van inspiratie of de plaatsing die weinig aan de verbeelding overlaat. Als je op zoek bent naar een sensuele, verleidelijke tattoo, kies dan voor een één-woord tattoo van het woord “muze”

21. Bijpassende één-woord tattoos

Krediet: @richi.tats

Het nemen van bijpassende tattoos is misschien niet ieders manier om een band op te bouwen, maar wij stellen voor om de kogel door de kerk te bijten en samen met je BFF’s een tattoo te nemen. Je kunt kiezen voor een woord dat jullie vriendschap vertegenwoordigt of een woord dat jullie herinnert aan iets grappigs dat jullie samen hebben gedaan. Je doet maar, boe.

22. Een “goddelijke” tattoo op de ribbenkast

Krediet: @richi.tats

Jij bent er één uit duizenden. Je bent een vangst. Je bent goddelijk. Als je een moeilijke tijd doormaakt, wil je misschien je geheugen opfrissen en je herinneren wie je bent en waartoe je in staat bent.

Zie ook: 25 Handschrift Tattoos waar je een leven lang plezier van zult hebben

23. Een “dankbaarheid” tattoo op de enkel

Krediet: @mayoanj

Waar ben jij vandaag dankbaar voor? Of je nu dankbaar bent voor je carrière, je liefdesleven of je schattige, knuffelige huisdier, je kunt een tattoo van het woord “dankbaarheid” laten zetten om je genegenheid en waardering weer te geven.

24. Een “liefde” tattoo op de schouder

Krediet: @nk.tattooing

We waren al enthousiast over een tatoeage van het woord “liefde”, maar de plaatsing van de tattoo maakt een wereld van verschil. Ribbenkast tattoos zijn tegenwoordig helemaal in, maar we mogen schouder tattoos niet vergeten. Met een schoudertattoo kun je meteen pronken met je inkt.

25. Een “never” tattoo op de vinger

Krediet: @inkster

Of je nu een minimalist of een maximalist bent, je hebt misschien een zwak voor vingertattoos. Finger tattoos zijn perfect voor beginners die willen experimenteren met een kleine tattoo of voor doorgewinterde tattoo “getters” die een tattoo afspraak tussen twee vergaderingen door willen proppen.

26. Een tattoo van “enjoy” op de heup

Krediet: @hula.tatts

We sluiten het artikel af met een one-word tattoo die geen uitleg nodig heeft. Of je het nu wat pittiger wilt maken of een suggestieve tattoo wilt omdat je je verveelt – wij staan voor je klaar. Een tattoo van het woord “enjoy” met de juiste plaatsing is misschien wel iets voor jou.